پایگاه تحلیلی «المانیتور» در این مورد نوشت که هیچ بیانیه‌ای به اندازه بیانیه سردار سلیمانی رسانه‌های ایرانی و منطقه را شگفت‌زده نکرد در این بیانیه آمده است: «آنها قطعا می‌دانند که آیت‌الله شیخ عیسی قاسم خط قرمز ماست و عبور از آن منجر به آتش کشیده شدن منطقه خواهد شد.» همچنین در بخش دیگری از این بیانیه به آل‌خلیفه هشدار داده شده است مبنی بر اینکه بهای اقدام خود را خواهد پرداخت.

سلیمانی همچنین به هم‌پیمان بحرینی‌ها هم هشدار داده و در این بیانیه نوشته است که حامیان آل خلیفه باید بدانند که آزار آیت‌الله شیخ عیسی قاسم و ادامه اعمال فشارها بر مردم بحرین  آغاز قیامی خونین خواهد بود. در واقع عربستان به عنوان رقیب منطقه‌ای ایران و آمریکا که ناوگان پنجم خود را در بحرین مستقر کرده است، مهمترین هم‌پیمانان بحرین هستند و به این کشور کمک کرده‌اند که با تظاهرات‌های شیعیان که بیشتر کشور را فراگرفته است، برخورد کنند.

در این گزارش آمده است که بیانیه سلیمانی بیانیه‌ای سیاسی بسیار تند است که اقدامی نادر برای یک ژنرال محسوب می‌شود. وی هم‌اکنون در سوریه با نیروهای ایران،‌سوریه،حزب‌الله و روسیه علیه نیروهای عربستان، قطر و ترکیه مبارزه می‌کند. روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» از این اقدام با عنوان  هشداری بی سابقه یاد کرده است. روزنامه اصول‌گرای «وطن امروز» هم این بیانیه رو «اولتیماتومی به حاکمیت بحرین» دانسته است. صدور این بیانیه مطلب صفحه نخست نیمی از روزنامه‌های ایرانی بود.

شیخ قاسم پدرمعنوی گروه الوفاق در بحرین است. فعالیت‌های این گروه در بحرین ممنوع است.شیخ قاسم در سال 1937 در بحرین به دنیا آمده است و در نجف و قم درس خوانده است. «شیخ علی سلمان» رهبر این گروه به 9 ماه حبس محکوم شده است.

در این بین «حمید ابوطالبی» موضع معتدل‌تری اتخاذ کرده است و با پیامی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت که راه برای حل بحران بحرین، مسالمت‌آمیز است. «مهدی محمدی» که مشاور «سعید جلیلی» بود هم نوشت: «بیانیه سلیمانی آغاز حرکتی بود که در راستای راهبرد ایران در منطقه است.»

همه اینها در حالی است که محکومیت اقدام بحرین در لغو شهروندی شیخ قاسم نه فقط واکنش سپاه در ایران را به دنبال داشته بلکه حمایت مجلس این کشور و هم‌پیمانان تهران از جمله حزب‌الله و در عراق «هادی‌العامری» و «قیس خزعلی» را به دنبال داشته است.